Yhteystiedot

Eija Johansson

karluxkennel@gmail.com

040-5552972

Singsby, Mustasaari (Vaasa)

Tassunjälkiä

Käyntejä kotisivuilla:47298 kpl

eija_ja_pennut2.jpgTaustaa

Olen Eija Johansson, asun viiden russelin kanssa maalaismiljöössä Mustasaaressa, n.10 km Vaasan ulkopuolella. Kotiamme ympäröi isot pellot eikä naapureita ole lähellä, näin koirillani on mahdollisuus temmeltää paljon vapaasti nauttien hiirien kaivelusta pellosta, lisäksi päivittäiset lenkit läheisillä metsäpoluilla riittävät antamaan virikkeitä näille pienille puuhapakkauksille.

Kennelnimelläni Karlux, olen kasvattanut harrastuspohjalla koiria jo 35 vuotta. Tuohon aikaan on mahtunut paljon, niin aktiivista harrastamista, kuin vähemmän aktiivista, näyttelyitä, koirakokeita, ym. kaikkea koirien kanssa touhuiluun liittyvää. Nykyään koirien kanssa harrastaminen jää muutamaan näyttelyyn vuodessa, koska työkseni pyöritän Tassumetsän Koirahoitolaa, enkä pääse enää niin helposti reissuun.

Ensimmäinen Jackrussellinterrieri Ilona (WW Yangoviper´s Mona Lisa Smile) tuli perheeseeni syksyllä 2009. Tämä kaikkien sydämet valloittanut ihana Ilona sai pentuja keväällä 2011, joista pidin narttupennun, Tiitun (Karlux Nefertiti). Tiitun saatua pennut keväällä  2013, en malttanut luopua ainoasta tytöstä, joten pidin Kertun ( Karlux Kerran Viel) v. 2014 tyttöjengi vahvistui kahdella hienolla uroksella, Pojulla ja Wiljolla (Vip-Win's Berra Boone ja Rapunzellin Bad Ass Warrior).  Kerttu sai pennut talvella 2015 , siitä meille jäi narttupentu Kukka (Karlux Rocking Rose) 

Aikaisemmin kasvatin pääasiassa spanieleita, sekä kultaisianoutajia. Ensimmäinen kultsupentue syntyi 1985, ja heti perään cockeripentue, mutta joukkoon on mahtunut muutama chihuahua- ja englanninbulldoggipentuekin. Tyttäreni Elina  (Huhtakullan Kennel) jatkaa kultaistennoutajien kasvatusta.

Kasvatustyöni päämääränä on aina ollut kasvattaa terveitä kauniita hyväluonteisia koiria perheenjäseniksi vastuuntuntoisiin koteihin. Jalostukseen käytän ainoastaan terveitä tutkittuja oikean rotutyypin omaavia koiria. Ennen kaikkea koirani ovat minulle rakkaita perheenjäseniä ja elävät kotioloissa yhdessä muiden perheenjäsenten kanssa.

Pentumme luovutetaan aina Suomen Kennelliittoon rekisteröitynä, eläinlääkärin tarkistamina ja sirutettuina. Mukaan pennun alkutaipaaleelle kaikki saavat omalle pennulleen suunnitellun ns. starttipaketin, joka sisältää penturuokaa, pannan ja remmin, leluja ym.  joten ihan ensitöikseen pennun kanssa ei tarvitse eläintarvikekauppaan mennä. Hoito-ohjeet kuuluu luonnollisesti myös mukaan, yleensä annan sen nipun jo etukäteen, niin sen ehtii rauhassa lukea ennen pennun tuloa. 

Kasvattajana myös sitoudun opastamaan pentujen uusia perheitä kaikella sillä tiedolla ja taidolla, minkä olen näiden koirarikkaiden vuosien aikana oppinut.

Jos russelin hankinta on mielessä, niin vastaan mielelläni kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin russeleista.

 

Eija